Sposób przygotowania:
Gulasz Serdeczny
Serce wołowe pokroić i obgotować, odcedzić, przełożyć do większego garnka, zalać wodą, włożyć liście laurowe, posolić trochę i zacząć gotować. Następnie serduszka kurze przygotować w ten sam sposób (obgotować i odcedzić), te większe można przekroić na pół, dodać do garnka, gotować razem ok. godziny. W międzyczasie pokroić boczek, cebulę i resztę warzyw, podsmażyć boczek z cebulą i dodać do garnka. Po około 1,5 godz. od początku gotowania dodać marchew i seler, po 5 minutach gotowania dodać paprykę i resztę przypraw i na 5 minut przed końcem gotowania wrzucić grzyby, następnie rozrobić mąkę z wodą, dodać do garnka i zagotować 2 minuty. Podawać z ryżem gotowanym lub ryżem smażonym https://gotujmy.pl/ryz-smazony,przepisy,98094.html Smacznego.