piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Gulasz w sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszne danie na każda okazję

Gulasz w sosie

Składniki:

Gulasz w sosie

 

  • 40dag wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 średni słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Gulasz w sosie
Wołowinę dobrze umyć i pokroić w średnią kostkę ,cebulę obrać i pokroić w małą kostkę i wrzucić razem z mięsem na rozgrzaną patelnie z oliwą, przyprawić solą i pieprzem . Smażyć aż mięso się zrumieni w tym czasie paprykę umyć i pokroić w cienkie paski , koncentrat rozrobić z wodą , wlać do garnka , zagotować , wrzucić do niego pokrojoną paprykę , 2 obrane i drobno posiekane ząbki czosnku , majeranek , sól i pieprz do smaku.Wrzucić do sosu mięso z cebulą , gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyjąć na talerz , polać sosem i udekorować natką pietruszki.