Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Gulasz w sosie Dijon

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niby zwykły gulasz, a jednak nieco inny.

Gulasz w sosie Dijon Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz w sosie Dijon

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz w sosie Dijon
Mięso wieprzowe myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, zaś w garnku zagotowujemy wodę. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną wieprzowinę i przekładamy ją do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy ją wraz z przyprawami do mięsa. Całość gotujemy około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy musztardę Dijon. Sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zaś po zdjęciu z ognia dodajemy posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
Gulasz w sosie Dijon
Łączenie musztardy Dijon z sosem mięsnym.
Gulasz w sosie Dijon
Ostatnia faza przygotowania gulaszu- dodawanie posiekanej zieleninki.