Sposób przygotowania:
Gulasz w sosie pomidorowym
Cebulkę kroimy w kostkę. Umyte mięso mielimy maszynką. Pokrojoną cebulkę smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy zmielone mięso i smażymy.
Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy podsmażone mięso i doprowadzamy do wrzenia.
Następnie pomidorki obieramy ze skórki, miksujemy i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Dodajemy do gulaszu.
Następnie dodajemy natkę pietruszki i zagęszczamy zawiesiną z mąki.
Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy podsmażone mięso i doprowadzamy do wrzenia.
Następnie pomidorki obieramy ze skórki, miksujemy i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Dodajemy do gulaszu.
Następnie dodajemy natkę pietruszki i zagęszczamy zawiesiną z mąki.