Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny po grecku.
Bakłażany umyć,pokroić i posolić.Odłożyć na godzinę na sito.Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie,a ce-
-bulę pokroić na talarki.Z pepperoni usunąć nasiona i posiekać mi-
-ąższ.Umyte pomidory i gałązki selera pokroić w kostkę.Bakłażana
opłukać z soli,osuszyć i usmażyć na oliwie na średnim ogniu z 5 min.Wyjąć,a na tym samym tłuszczu podsmażyć krótko seler,dodać do bakłażana.Potem podsmażyć cebulę z 2 min.,dodać pomidory,oliwki,kapary,orzeszki piniowe i połowę siekanej bazylii.
Dusić 10 min. na średnim ogniu.Potem dodać do reszty bakłażan,seler,pepperoni,rodzynki,bulion,ocet,cukier.Nie przerywając mieszania,gotować ok.6 min.Na koniec doprawić gulasz solą,papryką słodką i pieprzem.Udekorować przed podaniem listkami bazylii.
-bulę pokroić na talarki.Z pepperoni usunąć nasiona i posiekać mi-
-ąższ.Umyte pomidory i gałązki selera pokroić w kostkę.Bakłażana
opłukać z soli,osuszyć i usmażyć na oliwie na średnim ogniu z 5 min.Wyjąć,a na tym samym tłuszczu podsmażyć krótko seler,dodać do bakłażana.Potem podsmażyć cebulę z 2 min.,dodać pomidory,oliwki,kapary,orzeszki piniowe i połowę siekanej bazylii.
Dusić 10 min. na średnim ogniu.Potem dodać do reszty bakłażan,seler,pepperoni,rodzynki,bulion,ocet,cukier.Nie przerywając mieszania,gotować ok.6 min.Na koniec doprawić gulasz solą,papryką słodką i pieprzem.Udekorować przed podaniem listkami bazylii.
Mikrula
Ma-Gosia