Sposób przygotowania:
Gulasz węgierski (zbójecki)
Mięso kroimy w drobną kostkę i podsmażamy raz po raz mieszając tak długo, póki nie zacznie się zrumieniać (ok 15 min). W tym czasie możemy posiekać w plastry pieczarki, które dodajemy gdy mięso się podsmażamy. Mięso z pieczarkami dusimy pod przykryciem kolejnych 10 – 15 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej dusimy mniej - więcej 5 minut. Na koniec wrzucamy na patelnię pokrojoną w kostkę paprykę z kukurydzą i bierzemy się za przyprawianie. Papryczkę pepperoni siekamy drobniutko (zamiast niej można użyć mielonego chili). Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy je do mięsa i warzyw razem z przecierem pomidorowym. Opcjonalnie dodajemy łyżkę śmietany. Na koniec dodajemy po szczypcie soli, pieprzu i majeranku do smaku. Gulasz świetnie smakuje z ryżem, ale ja polecam przede wszystkim na plackach ziemniaczanych. SMACZNEGO!