Sposób przygotowania:
Gulasz wg Marta1986
Ścinki wieprzowe myjemy w wodzie i kroimy na kawałeczki, wrzucamy do miski.
Ziołami oprószamy mięso i dokładnie wcieramy w nie przyprawy, odstawiamy by nabrało aromatu .Marchew drobniutko kroimy, natomiast cebulę kroimy w krążki. Na patelnię
wlewamy trochę oleju i wrzucamy mięso, dodajemy marchewkę ,dokładnie smażyć z każdej
strony. Oprószyć mąką dodać cebulę. Dolać wodę i gotować do miękkości mięsa.
Podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Ziołami oprószamy mięso i dokładnie wcieramy w nie przyprawy, odstawiamy by nabrało aromatu .Marchew drobniutko kroimy, natomiast cebulę kroimy w krążki. Na patelnię
wlewamy trochę oleju i wrzucamy mięso, dodajemy marchewkę ,dokładnie smażyć z każdej
strony. Oprószyć mąką dodać cebulę. Dolać wodę i gotować do miękkości mięsa.
Podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.