Sposób przygotowania:
Gulasz wielowarzywny Eli z paprykąprzygotowanie składników
Papryki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić papryki, usunąć szypułki i gniazda nasienne. Miąższ papryki pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Pieczarki oczyścić i pokroić w dość duże kawałki.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Cukinie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć końcówki. Pokroić cukinie w pół krążki razem ze skórką.
przygotowanie składników cd
Kapustę pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Fasolkę szparagową opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć końcówki. Pokroić fasolkę na kawałki.
przygotowanie składników cd
Kiełbasę pokroić w kostkę.
przygotowanie gulaszu
W dużym garnku rozgrzać olej, dodać kiełbasę i obsmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Do kiełbasy dodać pieczarki, kiełbasę i smażyć razem.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać kapustę, fasolkę i chwilę smażyć..
przygotowanie gulaszu cd
Do garnka wrzucić pokrojoną paprykę.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać pokrojoną cukinię.
przygotowanie gulaszu cd
Dodać koncentrat pomidorowy,przyprawę do mięs, paprykę słodką, czosnek granulowany,sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać i dusić do miękkości.
Smacznego!