ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Gulasz z pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz zawiera wszystko to co lubię

Gulasz z pieczarką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z pieczarką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarką
cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w drobniutką kosteczkę. Zeszklić razem na oleju. Potem dodać słodką paprykę, majeranek i tymianek. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę mięso i chwilę smażyć razem. Potem dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i lekko posolić. Dusić razem by pieczarki lekko zmiękły. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i bulion. Dusić razaem ponad godzinę. Doprawić solą i pierzem. Podawać z ogórkiem kiszonym i kaszą gryczaną.
Gulasz z pieczarką
Do podsmażonej cebulki z czosnkiem dodać słodką paprykę, tymianej i majeranek
Gulasz z pieczarką
Dodać do cebuli z przyprawami pokrojone mięso i smażyć chwilę razem
Gulasz z pieczarką
Gulasz dusimy ponad godzinę, potem doprawiamy solą i pieprzem