SUPERPRZEPIS

Gulasz dwumiesiwny:)

  • 6
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Gulasz dwumiesiwny:) Więcej zdjęć (4)

Pyszny gulasz wieprzowo-wolowy,z suszonymi pomidorami i marchewka,zageszczony kasza manna.Polecam:)

Składniki:

Gulasz dwumiesiwny:)

 

  • 500 gr wolowego miesa na gulasz

 

  • 500 g wieprzowego miesa na gulasz

 

  • 2 sredniej wielkosci cebule

 

 

  • 1 duza marchewka

 

 

  • 2 liscie laurowe

 

 

  • 1 lyzeczka papryki ostrej sproszkowanej

 

  • 2 szczypty majeranku

 

 

  • 2 szczypty tymianku

 

  • 2 szczypty galki muszkatolowej

 

  • 2 szczypty tymianku

 

 

  • 2-4 lyzki wody z ogorkow kiszonych

 

  • 2 lyzki sosu sojowego

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz dwumiesiwny:)
Mięso umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy,wrzucić mięso na goracy olej i zrumienić z obu stron. Mięso przełożyć do naczynia w którym będzie się dusić a na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, zeszklić cebulę pokrojoną w krążki.Cebule przełożyć do garnka z mięsem, dodać drobniutko pokrojone suszone pomidory, ziele angielskie oraz listki laurowe. Zalać ok.500 ml wody, przykryć pokrywką i dusić do czasu aż mięso będzie miekkie.W między czasie pokroić umytą wcześniej marchewkę ,dorzucić do duszącego się mięsa, po upływie 1 godziny dodać przyprawy, przeciśniety czosnek, dusić jeszcze do momentu aż mięso będzie całkowicie miekkie.W razie konieczności dolewać wodę. Na samym końcu zageścić gulasz kasza manna (łyżke kaszy rozobić z niewielką ilością zimnej wody i dolać do gulaszu. Smacznego:)
Gulasz dwumiesiwny:)
Mieso zrumieniamy z obydwu stron,dzieki temu nasz gulasz bedzie mial ladny kolor.
Gulasz dwumiesiwny:)
Cebulke wrzucamy na te sama patelnie na ktorej smazylo sie miesko,cebulka rowniez nabierze ladnego koloru
Gulasz dwumiesiwny:)
Mieso laczymy z zeszklona cebula oraz drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami