Sposób przygotowania:
Gulasz dwumiesiwny:)
Mięso umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy,wrzucić mięso na goracy olej i zrumienić z obu stron. Mięso przełożyć do naczynia w którym będzie się dusić a na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, zeszklić cebulę pokrojoną w krążki.Cebule przełożyć do garnka z mięsem, dodać drobniutko pokrojone suszone pomidory, ziele angielskie oraz listki laurowe. Zalać ok.500 ml wody, przykryć pokrywką i dusić do czasu aż mięso będzie miekkie.W między czasie pokroić umytą wcześniej marchewkę ,dorzucić do duszącego się mięsa, po upływie 1 godziny dodać przyprawy, przeciśniety czosnek, dusić jeszcze do momentu aż mięso będzie całkowicie miekkie.W razie konieczności dolewać wodę. Na samym końcu zageścić gulasz kasza manna (łyżke kaszy rozobić z niewielką ilością zimnej wody i dolać do gulaszu. Smacznego:)
anemon
Netka
Dorota0309
evita0007
elzbieta8960
Netka