aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny gulasz zrobiony z łopatki wieprzowej z papryką, ogórkiem konserwowym i pieczarkami, polecam wszystkim

Gulasz wieprzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso należy pokroić w kostkę i przyprawić: solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na kilka godzin. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy mięso będzie usmażone, dodać pokrojoną cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i ogórki. Chwilę podsmażyć i zalać szklanką ciepłej wody. Dusić pod przykryciem ok godzinę. Następnie przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mąkę wymieszaną z sosem,
Gulasz wieprzowy
przyprawiamy papryka slodka, pieprzem i sola mięso
Gulasz wieprzowy
podsmażamy mięso na patelni aż do usmażenia
Gulasz wieprzowy
dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki
Gulasz wieprzowy
dodajemy pokrojona w kostke papryke czerwona