Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 275]

Gulasz wieprzowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Najklasyczniejszy z klasycznych!

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • 0,5 kg wieprzowiny ( karkówka, szynka, łopatka)
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • mąka
  • sól, pieprz, czerwona sproszkowana papryka, maggi
  • smalec do obsmażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średnią kostkę. Posolić, odstwić na 15 min po czym obtoczyć w mące i obsmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu, tak aby mięso uzyskało złotą skórkę.Cebulę i czosnek również podsmażyć.Przełożyć do garnka podlać wodą i dusić do miękkości. Przyprawić wg. smaku.