iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często przyrządzam ten gulasz, bo jest niedrogi i bardzo smaczny. Można podawać do niego ulubione przyprawy np więcej ostrej papryki.

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso kroimy w kostkę, marchewki skrobiemy i kroimy na małe części, cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso i marchewkę, dodajemy po kilku minutach cebulę, wciskamy czosnek, solimy, dodajemy paprykę ostrą, wlewamy bulion, dodajemy listki oraz ziele angielskie, pod przykryciem dusimy 20 min. Kaszę gotujemy na miękko w słonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki masła. Gulasz podajemy z kaszą i ogórkiem kiszonym.