cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

gulasz z wieprzowinki

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso umyć, pokroić w dużą kostkę, obsmażyć w rondlu na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w paski.  Cebulę i paprykę dodać do mięsa. Doprawić kilkoma łyżeczkami słodkiej mielonej papryki, przez chwilę przesmażyć. Dolać szklankę bulionu lub wody, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,  przykryć, dusić na małym ogniu.

    Gulasz podawać z  makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.