Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz wieprzowy na kaszy

Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięsko po umyciu kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w krążki cebulę, dodajemy kolorowy pieprz, przesmażmy po czym zalewamy wodą doprawiamy - całość gotujemy przez około 30 minut aby mięsko było mięciutkie. W 200 ml wody rozrabiamy mąkę i zalewamy mięso, doprawiamy do smaku. Podajemy polewając kaszę i całość posypujemy świeżym koperkiem
Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej
do garnka wrzucamy pokrojone mięso oraz ziele i liść
Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej
nastepnie dodajemy pokrojoną cebule i mielimy pieprz
Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej
całośc zalewamy wodą i dusimy do miękkości
Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej
zaprawiamy rozrobiona mąka i doprawiamy do smaku