Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną
Mięso pokroić w małe kawałki, oprószyć pieprzem i papryką. Odstawić na jakiś czas(ja trzymałam je całą noc w lodówce). Cebulę i czosnek drobno posiekać w kostkę, paprykę w małe paski, pieczarki w ćwiartki lub plasterki (w zależności od wielkości). Mięso podsmażyć kilka minut, mieszając, co jakiś czas, gdy się zrumieni dodać cebulę i czosnek, a następnie paprykę i pieczarki. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając. Mięso zalać gorącym bulionem, tak, aby zakrywało mięso na ok. 3 cm. Dusić gulasz do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać z kaszą ugotowaną na sypko.