Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy Zewy
Mięso pokroić jeśli są duże kawałki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać paprykę i ja podsmażyć. Wrzucić mięso, podsmażyć. Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w sporą kostkę, pieczarki pokroić na ćwiartki ( jeśli są duże to drobniej ). Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i pieczarki i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy oraz kostkę i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Na koniec w niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią gulasz. Zagotować.
Natala1210
mela25
mela25
zewa
Przyprawa nazywa się ognisty smok. A kupiłam ją w Tesco, jest firmy Kotanyi.