Sposób przygotowania:
Gulasz z dodatkiem grzybówETAP 1:
Grzyby moczymy w wodzie (zmieniając ją z dwa razy). Następnie przekładamy je do garnka, wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy do miękkości.
ETAP 2:
Łopatkę kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny i podsmażamy.
ETAP 3:
Dodajemy obraną i posiekaną cebulę. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Po czym przekładamy do garnka.
ETAP 4:
Do mięsa dodajemy grzyby wraz z wodą w której się gotowały, liście laurowe, ziele angielskie i bulion. Całość dusimy na wolnym ogniu , aż mięso będzie miękkie.
ETAP 5:
Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy prze chwilę. (w razie potrzeby doprawić) Danie podajemy z kaszą.