Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz wieprzowy z fasolką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczne mięsno warzywne danie.

Gulasz wieprzowy z fasolką

Składniki:

Gulasz wieprzowy z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z fasolką
Fasolką pozbawić końcówek i łyka. Dłuższe strąki przekroić na połowę.Mięso pokroić w kostkę o boku 1,5 cm, posolić i popieprzyć. Cebulę posiekać. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórek pokroić na cząstki. W rondlu rozgrzać margarynę i smalec. Wrzucić mięso i smażyć do uzyskania lekko brązowego koloru. Dodać cebulę. Nadal smażyć do jej zeszklenia. Dodać pomidory i smażyć jeszcze ok 5 min. Całość zalać 200 ml wody, dodać fasolkę i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. (ok 30 min). Gotowe danie doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.