motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz wieprzowy z grosziem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz wieprzowy z dodatkiem zielonego groszku

Gulasz wieprzowy z grosziem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z grosziem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z grosziem
Przygotowane mięso kroimy w kostkę i smażymy na roztopionym smalcu. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak cebulka się zarumieni wlewamy 1/2 litra wody, dodajemy przyprawy i dusimy na wolnym ogniu ok. 50 minut. na wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie dodajemy groszek i zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Na koniec dodajemy posiekany koper.
Gulasz wieprzowy z grosziem
Umyte mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu
Gulasz wieprzowy z grosziem
Do podsmażonego mięsa dajemy pokrojoną cebulkę
Gulasz wieprzowy z grosziem
Następnie zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy na wolnym ogniu
Gulasz wieprzowy z grosziem
Pod koniec dodajemy groszek, zawiesinę z mąki i posiekany koper