anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz wieprzowy z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobry gulasz wieprzowy z pieczarkami i delikatnym sosem. Polecam podawać z ogórkami konserwowymi.

Gulasz wieprzowy z kaszą

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kaszą

 

  • kasza 300 g
  • woda 500 ml
  • sól
  • marchew 1 szt
  • mięso wieprzowe 400 g
  • pieczarki 300 g
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • bulion 250 ml
  • mąka 2 łyżki
  • kucharek 1 łyżeczka
  • śmietana 2 łyżki
  • przecier 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kaszą
Do garnka wlać wodę oraz wsypać kaszę i sól.Marchewkę pokroić w kosteczkę , gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut po tym czasie dodać marchewkę i gotować do miękkości.. Mięso umyć i osuszyć pokroić w kostkę, i dusić na patelni z masłem dodać pokrojoną drobnop cebulę i oczyszczone oraz pokrojone na plasterki pieczarki, podlewać bulionem. Gotować około 45 minut. Doprawić do smaku . Do słoika dać mąkę i śmietanę oraz przecier i dokładnie roztrzepać, Zagęścić sos.Na talerz wyłożyć kaszę i polać sosem z mięsem