Seba8

Seba8

Kucharz
[Przepisów: 8]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 

  • Mięso wieprzowe miękkie 1/2 kg
  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 1 szt
  • kostka mięsna 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wlać szklankę gorącej wody, dodać kostkę mięsną i gotować do miękkości. W między czasie na tym samym tłuszczu co smażyło się mięso, podsmażyć cebulę pokrojoną kostkę i pokrojone pieczarki. Dodać do gotującego się mięsa. Gdy wszystko będzie miękkie zaprawić mąką z łyżką śmietany. Podawać z gotowanymi ziemniakami i sałatką z pomidora.