Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami
Umyte mięso pokroić w paski, zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, wlać bulion, i dusić pod przykryciem przez pół godziny. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć posiekany czosnek, pokrojoną w piórka cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojoną w słupki marchew. Połączyć z mięsem, dodać przyprawę do mięsa, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i musztardą, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
![Gulasz wieprzowy z warzywami Gulasz wieprzowy z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-warzywami-235228.jpg)
![Gulasz wieprzowy z warzywami Gulasz wieprzowy z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-warzywami-235229.jpg)
![Gulasz wieprzowy z warzywami Gulasz wieprzowy z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-warzywami-235230.jpg)
![Gulasz wieprzowy z warzywami Gulasz wieprzowy z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-warzywami-235231.jpg)