Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy
Przygotowanie:
Mięso przygotować starannie tak jak w obróbce wstępnej mięsa do duszenia,oprószyć solą,papryką,silnie i szybko obrumienić na tłuszczu,ciągle mieszając.
Następnie przełożyć do rondla.Na tłuszczu zarumienić na złoty kolor cebulę.Do mięsa dodać wywar z włoszczyzny,zarumienioną cebulę z tłuszczem dusić powoli do miękkości,w końcu dodać do sosu mąkę rozmieszaną uprzednio w wodzie i zagotować.
Mięso wyporcjować,wydawać przygrzewając partiami.Podawać z ziemniakami,makaronem,kaszą i surówką z warzyw mieszanych.
Smacznego
Mięso przygotować starannie tak jak w obróbce wstępnej mięsa do duszenia,oprószyć solą,papryką,silnie i szybko obrumienić na tłuszczu,ciągle mieszając.
Następnie przełożyć do rondla.Na tłuszczu zarumienić na złoty kolor cebulę.Do mięsa dodać wywar z włoszczyzny,zarumienioną cebulę z tłuszczem dusić powoli do miękkości,w końcu dodać do sosu mąkę rozmieszaną uprzednio w wodzie i zagotować.
Mięso wyporcjować,wydawać przygrzewając partiami.Podawać z ziemniakami,makaronem,kaszą i surówką z warzyw mieszanych.
Smacznego