Sposób przygotowania:
gulasz wołowy
Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy solą z ziołami. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy pokrojone mięso. W garnku gotujemy wodę, do której wrzucamy kostkę rosołową i susz warzywny. Mięso na patelni podsypujemy stopniowo mąką.
W czasie gdy mięso się smaży, kroimy cebulę i paprykę w kosteczkę.
Mięso powinno się smażyć ok. 10-15 minut, po tym czasie wrzucamy je do gotującej się wody. Znowu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej cebulę - gdy się zeszkli, dodajemy paprykę i jeszcze chwile smażymy. Podsmażone warzywa wrzucamy do garnka z mięsem. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez ok. godzinę aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami w ulubionej postaci i czerwonym winem.
Smacznego.
W czasie gdy mięso się smaży, kroimy cebulę i paprykę w kosteczkę.
Mięso powinno się smażyć ok. 10-15 minut, po tym czasie wrzucamy je do gotującej się wody. Znowu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej cebulę - gdy się zeszkli, dodajemy paprykę i jeszcze chwile smażymy. Podsmażone warzywa wrzucamy do garnka z mięsem. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez ok. godzinę aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami w ulubionej postaci i czerwonym winem.
Smacznego.
robertjankopp