motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

gulasz wołowy z dodatkiem papryki

Gulasz wołowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wołowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
Umytą i osuszoną wołowinę kroimy na małe kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięsko wrzucamy do garnka i zalewamy litrem wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Obrane pieczarki kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami oleju. Pieczarki wrzucamy do wołowiny. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę a później ogórki. Jak mięsko będzie miękkie dodajemy koncentrat i zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Gotujemy jeszcze ok 2 minut, aby mąka straciła surowy smak. Doprawiamy do smaku.
Gulasz wołowy
Etap 1 Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki
Gulasz wołowy
Etap 2 Obrane pieczarki rumienimy z dwoma łyżkami oliwy
Gulasz wołowy
Etap 3 Podsmażone mięsko zalewamy wodą dodajemy pieczarki, paprykę i pokrojone ogórki
Gulasz wołowy
Etap 4 Na koniec dodajemy przecier i zawiesinę z mąki