Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy na kiszonej kapuście
Wołowinę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na patelni (smażyć tak długo aż wyparuje cały sok z mięsa), następnie przełożyć mięso do wyższego garnka i podlać wodą w takiej ilości, aby zakryła mięso. Zagotować, dodać kostki wołowe i wszystko razem dusić ok. 1-1,5 godziny, dolewając w razie potrzeby wody. Kapustę, jeżeli jest mocno kwaśna, odcisnąć i trochę pokroić, cebulę pokroić w piórka. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać do niego kapustę i cebulkę i wszystko razem dusić jeszcze ok. 1 godziny. Gdy kapusta będzie miękka, dosypać mieloną słodką paprykę oraz doprawić gulasz solą i szczyptą mielonej ostrej papryki. Wszystko chwilę poddusić i wyłączyć.
msewka
Jojo
iwi69
eli_555