Sposób przygotowania:
Wołowina z fasolką szparagową i cząbrem
Mięso opłukać, osuszyć, oczyścić z zewnętrznej błony i pokroić w większą kostkę. Obsmażyć ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju, podlać szklanką gorącej wody i dusić pod przykryciem około 50-60 minut, od czasu do czasu uzupełniać odparowaną wodę. W międzyczasie cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w pół plastry, czosnek drobno posiekać. Paprykę opłukać, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i przez chwilkę razem smażyć. Dołożyć do mięsa, dusić razem około 20 minut. Dodać zamrożoną fasolkę i dusić około 10 minut. W tym czasie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w ósemki, każdą ósemkę przekroić na pół. Dodać do mięsa. Po 5 minutach przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym w dłoniach cząbrem. Dusić razem jeszcze 2-3 minuty.