Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z pomidorami
Kostki wołowiny obtoczyć w cukrze i odstawić. Na patelni rozgrzać olej. Lekko podsmażamy cebulę i wołowinę ze wszystkich stron.
Mieszankę z wołowiny przekładamy do żaroodpornego naczynia. Dodać pomidory, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. dusić około 1 godziny. Mąkę kukurydzianą rozpuścić w wodzie. Wmieszać do mięsa. Mieszać aż nam sos zrobi się gęsty. Dusić 10 minut.
Mieszankę z wołowiny przekładamy do żaroodpornego naczynia. Dodać pomidory, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. dusić około 1 godziny. Mąkę kukurydzianą rozpuścić w wodzie. Wmieszać do mięsa. Mieszać aż nam sos zrobi się gęsty. Dusić 10 minut.