Sposób przygotowania:
Gulasz z bananami
Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz), obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać kostkę rosołową i tyle wody żeby przykryła mięso. Gotować do miękkości. Zdjąć z ognia.
Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa.
Banany obrać, pokroić w gruba kostkę. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i lekko rozgotować. Dodać koncentrat pomidorowy i curry. Wymieszać i przełożyć do mięsa.
Całość dokładnie wymieszać i zagotować. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
Jeśli gulasz wyjdzie zbyt rzadki to można go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody.
Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można posypać siekaną natką z pietruszki.
Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa.
Banany obrać, pokroić w gruba kostkę. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i lekko rozgotować. Dodać koncentrat pomidorowy i curry. Wymieszać i przełożyć do mięsa.
Całość dokładnie wymieszać i zagotować. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
Jeśli gulasz wyjdzie zbyt rzadki to można go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody.
Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można posypać siekaną natką z pietruszki.
eli_555