Sposób przygotowania:
Gulasz z kury
Mięso kroimy na kawałki oprószamy solą, pierzem i paprykami. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni dodać tłuszczu i usmażyć mięso, usmażone przełożyć do cebuli dolać 2 szkl wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do miękkiego mięsa razem z ketchupem.
Gulasz zagotowujemy doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem lub ziemniakami,.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni dodać tłuszczu i usmażyć mięso, usmażone przełożyć do cebuli dolać 2 szkl wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do miękkiego mięsa razem z ketchupem.
Gulasz zagotowujemy doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem lub ziemniakami,.