Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi
Fasolę moczymy 12h, następnie płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (fasola powinna być dwukrotnie przykryta), dodajemy liść laurowy ziele angielskie i sól - gotujemy do miękkości.
Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy. Przekładamy do fasoli.
Dodajemy pomidory krojone z puszki i passatę pomidorową. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, majerankiem i cząbrem.
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem, oprószamy czosnkiem granulowanym.
Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni do zarumieniania. Fasolową podajemy z gorącymi grzankami.
Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy. Przekładamy do fasoli.
Dodajemy pomidory krojone z puszki i passatę pomidorową. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, majerankiem i cząbrem.
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem, oprószamy czosnkiem granulowanym.
Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni do zarumieniania. Fasolową podajemy z gorącymi grzankami.