Sposób przygotowania:
Gulasz z kapustą i pieczarkami
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki pokroić na spore kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do szybkowara wlać olej,dodać mięso,cebulę i wyżej wymienione przyprawy.Smażyć mieszając aż cebula zmięknie a mięso się zarumieni. Dodać pieczarki i jeszcze chwilkę smażyć.Posypać mąką,zamieszać i wlać wywar.Wrzucić kapustę,ziele angielskie i listki laurowe,całość jeszcze raz zamieszać. Szybkowar przykryć pokrywą i ustawić na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszyć ogień minimalnie i "szybkowarować" 15 minut i gotowe. Zdjąć szybkowar z ognia,odparować i można podawać . . . .
maggi200
gusia1000