Sposób przygotowania:
Gulasz z drobiowych serc
Serca umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam w grubsze plastry). Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki. W garnku roztopić masło, podsmażyć serca. Do podsmażonych serc dodać cebulę, zeszklić. Do serc i cebuli dodać pieczarki. Gdy pieczarki puszczą sok i trochę zmiękną należy zalać wszystko gorącą wodą ( wody tyle aby tylko przykryło składniki). Czosnek obrać, pokroić w plasterki dodać do serc jak również liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu oraz papryczkę. Gotować pod przykryciem do miękkości. Gdy serca będą miękkie, doprawić do smaku i dodać musztardę, chwilkę podgotować aby musztarda dobrze się rozprowadziła, wlać śmietanę. Gotować do zredukowania się sosu. Gotowy gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub kluskami śląskimi. Smacznego!