Gosia123

Gosia123

Kucharz
[Przepisów: 10]

Gulasz z drobiowych serc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój mąż uwielbia drobiowe serduszka. Gulasz jest prosty wykonaniu i bardzo smaczny o ile ktoś lubi serca ;)

Gulasz z drobiowych serc Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z drobiowych serc

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z drobiowych serc
Serca umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam w grubsze plastry). Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki. W garnku roztopić masło, podsmażyć serca. Do podsmażonych serc dodać cebulę, zeszklić. Do serc i cebuli dodać pieczarki. Gdy pieczarki puszczą sok i trochę zmiękną należy zalać wszystko gorącą wodą ( wody tyle aby tylko przykryło składniki). Czosnek obrać, pokroić w plasterki dodać do serc jak również liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu oraz papryczkę. Gotować pod przykryciem do miękkości. Gdy serca będą miękkie, doprawić do smaku i dodać musztardę, chwilkę podgotować aby musztarda dobrze się rozprowadziła, wlać śmietanę. Gotować do zredukowania się sosu. Gotowy gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub kluskami śląskimi. Smacznego!
Gulasz z drobiowych serc
podsmażanie serc i cebuli
Gulasz z drobiowych serc
Dodanie kolejnych składników