Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Gulasz z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę moczyć w wodzie przez ok. 9 godzin. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju w garnku.

Gulasz z fasoli

Składniki:

Gulasz z fasoli

 

  • Danie dla 4-6 osób:
  • 0,5kg fasoli Jaś,
  • 2 średnie cebule,
  • 2-3 obrane pomidory,
  • 300g wiejskiej kiełbasy,
  • 200g wędzonego boczku,
  • olej,
  • sól,
  • Przyprawa do dań z fasoli Galeo,
  • Papryka słodka Galeo.

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasoli
Doprawić papryką i dodać ½ litra wody. Fasolę odcedzić i razem z pokrojonymi pomidorami dodać do garnka z cebulą. Dolać taką ilość wody, by przykryła fasolę. Następnie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną kiełbasę oraz pokrojony boczek. Fasolę gotować do miękkości na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania doprawić do smaku Przyprawą do dań z fasoli Galeo.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl