mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gulasz z filetów indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki sosik z filetów delikatny i zdrowy

Gulasz z filetów indyczych

Składniki:

Gulasz z filetów indyczych

 

  • 1 duży filet z indyka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • zupa brokułowa
  • przyprawa do drobiu
  • 1/2 szkl śmietany 18 %
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • przecierek pomidorowy
  • kasza jęczmiena 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Gulasz z filetów indyczych
Mięso myjemy , i kroimy w kostkę tak jak na gulasz , Opruszamy przyprawą do drobiu i podsmażamy na rozgrzanym oleju . Cebulę i czosnek obieramy i siekamy . Dodajemy do mięsa i dusimy kilka minut . Zupę dokładnie mieszamy ze śmietaną i jogurtem , dodajemy koncentrat . Wlewamy na mięso i dusimy około 15 minut . Kaszę gotujemy na sypko i podajemy do gulaszu .