Sposób przygotowania:
Gulasz z grzybkamiETAP 1:
Grzyby moczymy ok. 3 godzin - zmieniając wodę co godzinę, odcedzamy.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy przez chwilę (na oliwie).
ETAP 3:
Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, przyprawiamy i podsmażamy ok. 10 minut. Następnie wlewamy wodę i dusimy mięso pod przykryciem ok. 30 minut.
ETAP 4:
Po tym czasie dodajemy odcedzone grzyby i całość dalej dusimy pod przykryciem (aż mięso i grzyby będą miękkie) co jakiś czas mieszając i podlewając wodą w razie potrzeby; przyprawiamy jeżeli jest taka potrzeba.
ETAP 5:
Sos pieczeniowy rozrabiamy w 1/2 szklanki wody i wlewamy do gulaszu - zagęszczając go.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Porcję kaszy wykładamy na talerz i polewamy gulaszem