Sposób przygotowania:
Gulasz z grzybow
Pokrojona w kostke cebule podsmazam na oleju. Dodaje nie za drobno pokrojone grzybki , lekko sole , pieprze i podlewam bulionem.Pod przykryciem dusze ok. 30 min czasem mieszajac.
W miedzy czasie kroje pietruszke i koperek. Podduszone grzyby posypuje sola czosnkowa , dodaje zieleninke , wlewam smietane i mleko . Doprowadzam do wrzenia i na wolnym ogniu pozostawiam przez ok. 5 min. Mieszajac wsypuje lyzke parmezanu i gdy wszystko zacznie gestniec - potrawa gotowa. Poniewaz ja podaje gulasz na glebokim talerzu , z knedlem z kajzerek - wlewam do duszenia 0,5 l bulionu.Grzybki pasuja naturalnie tez do ryzu, ziemniaczkow albo jakiegos mieska.
W miedzy czasie kroje pietruszke i koperek. Podduszone grzyby posypuje sola czosnkowa , dodaje zieleninke , wlewam smietane i mleko . Doprowadzam do wrzenia i na wolnym ogniu pozostawiam przez ok. 5 min. Mieszajac wsypuje lyzke parmezanu i gdy wszystko zacznie gestniec - potrawa gotowa. Poniewaz ja podaje gulasz na glebokim talerzu , z knedlem z kajzerek - wlewam do duszenia 0,5 l bulionu.Grzybki pasuja naturalnie tez do ryzu, ziemniaczkow albo jakiegos mieska.
eli_555