justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki mały kawałek imbiru, a działa cuda

Gulasz z imbirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z imbirem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z imbirem
Mięso na gulasz jeśli jest w kawałku kroimy, ja miałam gotowe pokrojone w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i drobno posiekanym kminkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Czerwoną paprykę należy umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Chili bardzo drobno siekamy. Obrane pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w cienkie piórka. Obraną marchewkę kroimy w kostkę. Imbir i skórkę z cytryny ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Siekamy obrane ząbki czosnku. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Na tą samą patelnię wrzucamy cebulę oraz czosnek. Wszystko podsmażamy i zdejmujemy z patelni. Następnie na patelnię dodajemy skórkę z cytryny, imbir i oba rodzaje papryk w proszku. Na patelnię wlewamy około 3 szklanek wody, aby wszystko co się na niej znajduje zostało przelane razem z wodą do garnka z mięsem i warzywami. Obrane pieczarki również podsmażamy i dodajemy do garnka. Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Sos powinien zrobić się naprawdę gęsty. Wystarczy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gulasz z imbirem
Mięso na gulasz jeśli jest w kawałku kroimy, ja miałam gotowe pokrojone w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i drobno posiekanym kminkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Gulasz z imbirem
Czerwoną paprykę należy umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Chili bardzo drobno siekamy.
Gulasz z imbirem
Obrane pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w cienkie piórka. Obraną marchewkę kroimy w kostkę.
Gulasz z imbirem
Siekamy obrane ząbki czosnku. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Na tą samą patelnię wrzucamy cebulę oraz czosnek. Wszystko podsmażamy.