Sposób przygotowania:
Gulasz z imbirem
Mięso na gulasz jeśli jest w kawałku kroimy, ja miałam gotowe pokrojone w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i drobno posiekanym kminkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Czerwoną paprykę należy umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Chili bardzo drobno siekamy. Obrane pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w cienkie piórka. Obraną marchewkę kroimy w kostkę. Imbir i skórkę z cytryny ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Siekamy obrane ząbki czosnku. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Na tą samą patelnię wrzucamy cebulę oraz czosnek. Wszystko podsmażamy i zdejmujemy z patelni. Następnie na patelnię dodajemy skórkę z cytryny, imbir i oba rodzaje papryk w proszku. Na patelnię wlewamy około 3 szklanek wody, aby wszystko co się na niej znajduje zostało przelane razem z wodą do garnka z mięsem i warzywami. Obrane pieczarki również podsmażamy i dodajemy do garnka. Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Sos powinien zrobić się naprawdę gęsty. Wystarczy doprawić solą i pieprzem do smaku.