Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gulasz z imbirem z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczony gulasz wieprzowy.

Gulasz z imbirem z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z imbirem z piekarnika

 

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 4 cm kawałek świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/4 łyżki kolendry mielonej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • 1 duża cebula

Sposób przygotowania:

Gulasz z imbirem z piekarnika
Szynkę pokroić w kostkę. Ja lubię kroić w niezbyt dużą. Do oleju dodać wyciśnięty czosnek, obrany i starty na tarce o drobnych oczkach imbir, przyprawę do wieprzowiny, sos sojowy, kolendrę i odrobinę soli. Dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki. Cebulę i mięso wymieszać z marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Zabezpieczyć końcówki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 60-70 minut.
Gulasz z imbirem z piekarnika
Pokrojona w niezbyt dużą kostkę szynka wieprzowa.
Gulasz z imbirem z piekarnika
Olej z dodatkiem czosnku imbiru i przypraw.
Gulasz z imbirem z piekarnika
Pokrojona cebula wymieszana z mięsem i marynatą.
Gulasz z imbirem z piekarnika
Mięso razem z cebulą i marynatą umieszczone w rękawie do pieczenia.