Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Tak przygotowanego indyka oprószamy dokładnie mąką wymieszaną z solą, pieprzem i papryką, a następnie odstawiamy je w chłodne miejsce. Marchew i cebulę obieramy i myjemy, a następnie cebulę kroimy w piórka a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej (około 3 łyżki) i podsmażamy indyka. Gdy się zarumieni przekładamy do drugiego garnka a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i marchew. Warzywa chwilę podduszamy i przekładamy do mięsa. Na patelnię wlewamy rosół, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy i przelewamy do garnka z mięsem. Dodajemy posiekaną gałązkę rozmarynu i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.