Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny gulasz z mięsem z indyka oraz warzywami, idealny na obiad dla całej rodziny.

Gulasz z indykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z indykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indykiem
Mięso z indyka myjemy i osuszamy. Kroimy na grubszą kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy łyżkę masła i obsmażamy mięso. Wlewamy około 1 litra wody. Wsypujemy kucharek, paprykę oraz łyżkę mąki. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy. Jarzyny obieramy. Marchewkę i seler kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do wywaru z mięsem. Całość gotujemy na niewielkim ogniu, do momentu aż mięso będzie miękkie. Z łyżki masła i łyżki mąki przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do gulaszu. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz maggi. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Gulasz z indykiem
Mięso z indyka myjemy i osuszamy. Kroimy na grubszą kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy łyżkę masła i obsmażamy mięso.
Gulasz z indykiem
Jarzyny obieramy. Marchewkę i seler kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do wywaru z mięsem. Całość gotujemy na niewielkim ogniu, do momentu aż mięso będzie miękkie.
Gulasz z indykiem
Z łyżki masła i łyżki mąki przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do gulaszu. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz maggi.