Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z warzywami 2
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę ( nie za dużą- średnią )- odcinając uprzednio od mięsa ścięgna . Mięso skropić łyżka oleju , posypać szczypta soli, cukrem, paprykę - dobrze wymieszać i zostawić na 30 minut. W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na rumiano pokrojoną drobno cebulę. Wrzucić mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Do garnka dołożyć obraną i pokrojoną w plasterki marchew i pozbawioną pestek i gniazda nasiennego pokrojona w paseczki paprykę. Zalać wodą .Wrzucić ziarnisty pieprz , liść laurowy i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i dusić ok. godziny . Gdyby płyn za mocno odparowywał uzupełniać po trochę. Na końcu ma być ok. 3/4 szklanki płynu. Doprawić gulasz maggi w płynie i przyprawami ( pieprz , papryka mielona). Jeśli trzeba to zagęścić brązową zasmażką zrobioną z 2 łyżeczek mąki ( na suchą patelnię wsypać mąkę - smażyć mieszając aż się zrobi złota - rozprowadzić gulaszem * ). Ugotować makaron mini Farfale . Odcedzić . Podawać posypany mieszanka ziół ( natka pietruszki, melisa, bazylia , szczypior- co mamy ) mieszając z makaronem. * Uwaga przy rumienieniu mąki bo jeśli za mocno ją przysmażymy to będzie gorzka.