Sposób przygotowania:
Gulasz z pęczakiem
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem oraz mąką. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do garnka.
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tym samym tłuszczu. Dodajemy do mięsa. Zalewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz czarny. Dusimy ok 20 - 25 minut.
Pomidory parzymy i ściągamy skórkę. Cukinie i pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy do miękkości. Kasze gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Podajemy z gulaszem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tym samym tłuszczu. Dodajemy do mięsa. Zalewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz czarny. Dusimy ok 20 - 25 minut.
Pomidory parzymy i ściągamy skórkę. Cukinie i pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy do miękkości. Kasze gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Podajemy z gulaszem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Jagodowa