dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gulasz z pęczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz z mięsem i warzywami podany z kaszą pęczak. Smaczny, pożywny obiad dla całej rodziny. Polecam.

Gulasz z pęczakiem

Składniki:

Gulasz z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pęczakiem
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem oraz mąką. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do garnka.

Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tym samym tłuszczu. Dodajemy do mięsa. Zalewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz czarny. Dusimy ok 20 - 25 minut.

Pomidory parzymy i ściągamy skórkę. Cukinie i pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy do miękkości. Kasze gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Podajemy z gulaszem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!  

Tagi:

danie mięso