zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 718]

Gulasz z indyka z rozmarynem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Aromatyczny a zarazem delikatny gulasz z udźca indyka. Można go podać z ziemniakami, kaszą lub świeżym pieczywem.

Gulasz z indyka z rozmarynem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z indyka z rozmarynem

 

  • mięso z udźca indyka około kg
  • papryka słodka 2 łyżki
  • sos sojowy grzybowy
  • 30 ag pieczarek ( użyłam mrożonych)
  • czosnek granulowany ( łyżeczka)
  • tymianek ( łyżeczka)
  • rozmaryn ( 2 płaskie łyżeczki)
  • oregano ( łyżeczka)
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • skrobia i śmietana do zagęszczenia sosu
  • smalec lub olej do smażenia
  • ilość przypraw orientacyjna, każdy doda wg własnego smaku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z rozmarynem
Mięso myję i kroję w większą kostkę. W rondlu roztapiam smalec , obsmażam kawałki mięsa z każdej strony. Dodaję przyprawy , pieczarki , sos sojowy, chwilę duszę , następnie podlewam gorącą wodą . Gotuję gulasz do miękkości mięsa, na konie zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną i jeśli jest potrzeba doprawiam sola i pieprzem cytrynowym.
Gulasz z indyka z rozmarynem
Etap 1 W rondlu roztapiam smalec , obsmażam kawałki mięsa z każdej strony
Gulasz z indyka z rozmarynem
Etap 2 Dodaję przyprawy , pieczarki , sos sojowy,
Gulasz z indyka z rozmarynem
Etap 3 chwilę duszę , następnie podlewam gorącą wodą .
Gulasz z indyka z rozmarynem
Etap 4 Gotuję gulasz do miękkości mięsa, na konie zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną