jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam gulasz z indyka z dodatkiem papryki czerwonej słodkiej i ostrej. Ostrą dodałam do smaku według uznania.

Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej  Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku lub rondelku na tłuszczu. 

Mięso gulaszowe z indyka opłukać, pokroić w kostkę dowolną i dodać do cebuli.

Smażyć na ostrym ogniu chwilę aż się zrumieni mięso. Następnie podlać bulionem lub rosołem albo wodą. Zmniejszyć płomień i dusić, paprykę ostrą i słodką czerwoną opłukać i wyjąć nasiona.

Zmiksować lub rozdrobnić w rozdrabniaczu, dołożyć do smażonego mięsa w ilości według uznania i dusić do miękkości.

Przyprawić pieprzem i solą do smaku, wymieszać śmietanę z mąką z dodatkiem mąki kartoflanej i zagęścić całość.

Kaszę jęczmienną ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości i podawać z gulaszem.
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu z cebulką
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Podlać bulionem lub rosołem, przyprawić solą i dusić
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Papryczki ostre opłukać i wyjąć pestki,zmiksować lub rozdrobnić
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
dodać do gulaszu rozdrobnione papryczki w ilości według uznania i dusić do miękkości
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Przyprawić do smaku i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Kaszę jęczmienną ugotować w lekko posolonej wodzie