motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z indyka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki gulasz przygotowany z fileta z indyka

Gulasz z indyka z papryką

Składniki:

Gulasz z indyka z papryką

 

  • 1/2 kg fileta z indyka
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do indyka
  • 4 łyżki oliwy
  • papryka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 45 dkg pieczarek
  • kucharek
  • pieprz sól
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z papryką
Umyte mięso osuszamy i kroimy na grubszą kostkę. Dajemy do miski razem z olejem i przyprawami. Mieszamy i odstawiamy na 1/2 godziny. Następnie rozgrzewamy patelnię i smażymy zamarynowane mięso. Do garnka dajemy pokrojone pieczarki i dusimy z łyżką oliwy oraz z odrobiną kucharka ok. 10 min pod przykryciem. Podsmażone mięso dajemy do pieczarek podlewamy wodą doprawiamy do smaku i dusimy ok. 20 min. Następnie dajemy pokrojoną paprykę i ogórka. Na koniec dodajemy przecier i zawiesinę zrobioną z mąki i wody.