MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz na obiad , najlepszy i szybki do zrobienia.

Gulasz z kapustą

Składniki:

Gulasz z kapustą

 

  • 500g mięsa wieprzowego
  • 200g kiszonej kapusty
  • 3 cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kapustą
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć przez 15 minut i przełożyć do rondla. Posiekane w kostkę cebule przez 10 minut dusić na smalcu, dodać paprykę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać z mięsem, zalać 1 szklanką bulionu i dusić przez 40 minut . Kapustę wypłukać w zimnej wodzie, odcedzić, posiekać i wymieszać z mięsem. Dodać kminek, czosnek, przyprawę do gulaszu i drugą szklankę bulionu. Dusić przez następne 30 min.