Sposób przygotowania:
Gulasz z karczku na kolorowo
Mięso kroimy w dość spora kostkę, przysmażamy na maśle w brytfance, z każdej strony. Cebule obieramy i kroimy bardzo drobno. Marchew obieramy i kroimy w plastry.
Ogórki kiszone kroimy w paseczki. Papryki kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do mięsa i zalewamy bulionem po wierzch mięsa (tak aby je przykryło).
Zamykamy i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Następnie w szklance mieszamy mąkę z musztardą i mieszamy w sosie. Gulasz można podawać z ziemniakami.
Ogórki kiszone kroimy w paseczki. Papryki kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do mięsa i zalewamy bulionem po wierzch mięsa (tak aby je przykryło).
Zamykamy i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Następnie w szklance mieszamy mąkę z musztardą i mieszamy w sosie. Gulasz można podawać z ziemniakami.