Sposób przygotowania:
Gulasz a'la węgierski - z fasolą
Parówki pokroić w plasterki. Karczek (może być łopatka) i boczek opłukać, odsączyć z wody i lekko posolić - pokroić w kostkę. Dodać pokrojone parówki. Rozpuścić tłuszcz na patelni i na gorący przełożyć mięso, boczek i parówki.Smażyć około 5 minut. Marchew oraz pietruszkę obraćopłukać i pokroić w słupki . Paprykę - po usunięciu gniazd nasiennych i opłukaniu - pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, lub posiekać i rozetrzeć z odrobiną soli. Pomidora sparzyć,ściągnąć skórkę i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać na patelni . Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie czyli około 45 minut. Dodać ugotowaną lub konserwową fasolę (dziś dodałamfasolę czerwoną). Całość podprawić do smaku solą, pieprzem, octem i jeśli ktoś lubi to cukrem. Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Podawać z pieczywem, ryżem, makaronami bądź ziemniakami gotowanymi, pieczonymi lub piure